Ciasto bostońskie z kremem I
Boston Cream Pie I to deser dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 283 kalorie , 6 g białka i 11 g tłuszczu . Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 446 fanów. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 35% , to danie nie jest takie super. Wypróbuj Boston „Black Forest” Cream Pie , Banana & White Chocolate Cream Pie i Blackberry Pie With Lemon Verbena Whip Cream, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i posyp mąką dwie 9-calowe okrągłe formy do ciasta. Przesiej mąkę uniwersalną, mąkę do ciast, proszek do pieczenia i sól i odstaw.
W głębokiej misce ubij 6 łyżek masła z 3/4 szklanki cukru, aż masa będzie lekka i puszysta. Wbij 2 jajka, jedno po drugim, a następnie wbij 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
Dodawaj mieszankę mąki na przemian z 1/2 szklanki mleka w 3 partiach, ubijając ciasto na gładko po każdym dodaniu. Podziel ciasto między 2 przygotowane patelnie.
Piecz w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 15 minut lub do momentu, aż ciasta zaczną odchodzić od brzegów foremek, a ich środek będzie sprężysty po lekkim dotknięciu. Przełóż ciasta na kratkę, aby ostygły.
Połącz 1/2 szklanki śmietanki kremówki z 1/4 szklanki mleka i gotuj na średnim ogniu, aż na brzegu patelni zaczną się formować bąbelki. Natychmiast dodaj 1/4 szklanki cukru i soli, mieszając, aż się rozpuszczą.
Zdejmij patelnię z ognia.
W małej misce wymieszaj 1/4 szklanki mleka ze skrobią kukurydzianą, aby pozbyć się grudek.
Dodaj gorącą mieszankę śmietankową cienkim strumieniem, cały czas mieszając. Wróć do mieszanki w rondlu, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż krem zgęstnieje i stanie się gładki (około 5 minut).
Zdjąć z ognia, dodać 1/2 łyżeczki wanilii i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Przygotowanie polewy czekoladowej: W rondlu o dużym garnku i na małym ogniu mieszaj kawałki czekolady i 2 łyżki masła, aż całkowicie się rozpuszczą.
Zdejmij z ognia i, stale mieszając, dodaj 1/4 szklanki śmietanki kremówki cienkim, stałym strumieniem. Gdy mieszanka będzie gładka, wmieszaj cukier puder i ubijaj energicznie. Wymieszaj z 1/2 łyżeczki wanilii.
Rozłóż schłodzone nadzienie na jednym z schłodzonych ciast i połóż na nim drugie ciasto.
Równomiernie polej wierzch polewą czekoladową, pozwalając jej spływać po bokach.