Ciasto Bochenkowe z miodem i przyprawami
Ciasto z miodem i przyprawami to bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 437 kalorii. Jeśli masz pod ręką rodzynki, miód, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Pumpkin spice loaf cake, Honey Spice Snack Cake, oraz Miód & Spice Snack Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło i mąka 9x5x3-calowy metalowy bochenek patelni.
Ubić pierwsze 6 składników w średniej misce, aby wymieszać. Za pomocą miksera elektrycznego, beat miód, cukier, olej i jajka w dużej misce do wymieszania, o 3 protokół. Ubić w suchych składnikach w 2 dodatkach. Ubić w 1/2 szklanki wrzącej wody. Wymieszać z rodzynkami.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec, aż ciasto będzie brązowe i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 1 godziny 10 minut. Fajne ciasto na patelni 10 minut. Obróć się na stojak; całkowicie schłodzić. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Owinąć ciasto i przechowywać w temperaturze pokojowej.)