Ciasto biszkoptowe z hizopem i różą
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 561 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 11 fanów. Mieszanka proszku do pieczenia, wody, soli kuchennej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cienka warstwa biszkoptu do sernika Juniora, Royal Wedding Blend Of White Earl Grey & Rose Victoria Gąbka, oraz do dżemu brzoskwiniowego i anyżowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Zalać wrzącą wodą liście hizopu w małej misce i stromo przez trzy minuty. Przecedzić przez sitko o drobnych oczkach do 1-szklanki płynu do pomiaru zimnej wody, aby powrócić do sześciu łyżek stołowych (1/4 szklanki plus dwie łyżki stołowe). Odstawić do ostygnięcia.
Żółtka i cukier ubić w mikserze stojącym lub ręcznie w średniej misce, aż do jasnożółtego i bladożółtego, a mieszanina opada wstążkami z trzepaczki.
Dodaj schłodzoną wodę hizopową i wymieszaj, aby połączyć.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Mieszać, aż tylko połączone-Nie overmix.
W czystej misce z nową trzepaczką (dokładnie wyczyść mikser Stojący i mocowanie trzepaczki, jeśli używasz) ubijaj białka, aż utworzą sztywne szczyty. Białka powinny być suche, ale nadal mają połysk.
Wymieszać około jednej czwartej ubitych białek w mieszaninę żółtkową, aby ją rozjaśnić, a następnie dodać pozostałe białka w trzech lub czterech dodatkach, składając delikatnie gumową szpatułką. Dno bochenka wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Powinno dojść do tuż pod wargą (nadmiar ciasta można piec w osobnym małym ramekinie).
Piec do góry czuje jędrne i sprężyste po naciśnięciu palcem, o 30 protokół.
Wsuń nóż wokół krawędzi patelni i usuń ciasto na stojaku chłodzącym. Pozostawić do ostygnięcia 10 minut, a następnie pokroić na trzy części.
Niech plastry ostygną całkowicie, a następnie równomiernie rozprowadzić dżem różany na jednej warstwie.
Dodaj środkową warstwę. Śmietanę ubijać, aż uformuje sztywne szczyty, następnie rozprowadzić na środkowej warstwie i przykryć wierzchem. Przyciąć boki do postaci schludny prostokąt w razie potrzeby.
Podawać natychmiast lub schłodzić przez noc pokrytą folią, aby poprawić smak hyzopu.