Ciasto Biszkoptowe Jajeczne
Pieczenie ciasteczek jajecznych zajmuje od początku do końca około 30 minut. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 549 kalorii, 25 g białka i 35 g tłuszczu każda. Za 1,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup mleko skondensowane, groszek, szynkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Jajko w ciastku, Biszkopt z jajkiem kiełbaskowym i Biszkopt jajeczny z kiełbasą.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz mleko, ser i musztardę; gotować na małym ogniu do uzyskania gładkiej masy, ciągle mieszając. Wymieszaj szynkę i groszek.
Rozpuść masło na dużej patelni, podgrzej masło, aż będzie gorące.
Dodaj jajka; gotować i mieszać na średnim ogniu, aż jajka całkowicie się zetną.
Dodać sos serowy i delikatnie wymieszać.
Włóż łyżką do nienatłuszczonej płytkiej 2-qt. naczynie do pieczenia. Oddziel ciasteczka i przekrój je na pół.
Ułożyć rozciętą stroną do dołu wokół zewnętrznej krawędzi naczynia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 15-20 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty, a ciastka będą złotobrązowe.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka można łączyć z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.