Ciasto Bistro Hamersley
Ciasto Bistro Hamersley jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka masła, woda z lodem, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Tarta-Jabłko Bistro, Ciasto Ciasto Ciasto Ciasto, oraz Tarta Jabłkowa Bez Ciasta (Od Fwdgf).
Instrukcje
W misce, połączyć mąkę i sól. Szybko pokroić masło na mąkę, za pomocą blendera do ciast lub palców, aż kawałki masła będą wielkości dużego groszku. (Alternatywnie, pokroić masło na mąkę przez pulsowanie go 8 do 10 razy w robocie kuchennym, uważając, aby nie przegrzać i przesmażyć masło.)
Wylać mieszaninę na czystą powierzchnię i zrobić dobrze w środku mąki.
Wlać lodowatą wodę do studni. Używając tylko koniuszków palców i pracując szybko, połącz mieszaninę mąki i wodę. Pracować tylko do momentu wchłonięcia wody. Ciasto będzie poszarpane przez powinien trzymać się razem, gdy go wycisnąć. Jeśli wydaje się suchy, posypać jeszcze kilka kropli wody.
Uformuj ciasto w kształt kłody o długości około 8 cali i równolegle do krawędzi powierzchni roboczej. Piętą dłoni odepchnij się od siebie wzdłuż linii ciasta. Skrobakiem do ciasta Zbierz ciasto, uformuj je z powrotem w kłodę i powtórz czynność rozmazywania. Ta technika, znana jako fraisage, utworzy arkusze masła w cieście, tworząc lekką skórkę prawie jak ciasto francuskie.
Za pomocą skrobaka do ciasta Zbierz ciasto w kulkę; jest dobrze, jeśli ciasto nie połączy się całkowicie w tym czasie. Dobrze owinąć ciasto w folię, spłaszczyć go nieco i pozostawić w lodówce przez co najmniej pół godziny przed walcowaniem. Ciasto będzie przechowywać w lodówce do 2 dni. Można również zamrozić ciasto, dobrze zapakowane; pozostawić do rozmrożenia na jeden dzień w lodówce przed użyciem.
Zwinąć i uformować ciasto zgodnie z kierunkiem przepisu.
Podgrzej do 191°. Ułóż formę folią aluminiową, a następnie wypełnij folię ciężarami do pieczenia, suszoną fasolą lub ryżem.
Zdjąć folię i fasolę i nadal piec, aż skorupa jest dobrze rumiane.
Wyjąć z piekarnika i niech skorupa ostygnie trochę przed montażem tart.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Dodaj notatki moje notatki