Ciasto bezowe z jeżynami i migdałami
Ciasto bezowe Blackberry & almond może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 604 kalorie, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 423 fanów. Mieszanka białek, złoty cukier, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Podobne przepisy to Ciasto Z Dżemem Jeżynowym Ze Szwajcarskim Masłem Bezowym, Ciasto Migdałowo-Bezowe Z Kremem Malinowym, oraz Ciasto kawowe z jeżyn i migdałów.
Instrukcje
Wyłóż podstawę z dwóch luźnych 20-centymetrowych nieprzywierających puszek kanapkowych z pergaminem do pieczenia.
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Wszystkie składniki ciasta (z wyjątkiem jeżyn i użycia tylko połowy mleka) włóż do miski, a następnie ubijaj, aż będą kremowe i dobrze wymieszane. Wymieszaj 100 g jeżyn, wraz z dodatkowym mlekiem, jeśli potrzebujesz, aby trochę poluzować mieszankę. Podziel między puszki kanapki i wyrównać szczyty.
Białka ubić szybko w czystej misce, dodając 100 g cukru, łyżkę na raz, aż będą naprawdę gęste i błyszczące. Lekko rozprowadzić na jednym z ciast, następnie posypać płatkami migdałów i dodatkowo posypać cukrem.
Oba ciasta piec przez 40 minut, następnie wyjąć ciasto bez bezy z piekarnika i odstawić.
Piec pozostałe ciasto przez 30 minut więcej, aż szaszłyk włożony do ciasta wychodzi czysty. Ostrożnie wyjąć ciasta z puszek i ostudzić na stojaku z drutu. Gdy ciasto jest zimne, Odklej papier.
Aby służyć, rozprowadzić krem na gładkim cieście aż do krawędzi. Łyżka galaretki jeżyny, następnie kanapka z bezowym tortem i udekorować pozostałymi jeżynami.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "