Ciasto bezowe toffi

Ciasto bezowe toffi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj toffi bezowego ciasta. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać masło, białko jaja, mleko, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Krople Bezowe Toffi, Ciasteczka Bezowe Toffi, oraz Piernik Bezowy Toffi są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Do ciasta włóż mąkę do miski, a następnie natrzyj opuszkami palców na masło, aż będzie przypominało bułkę tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać 4-6 łyżek zimnej wody, kawałek po kawałku, aż ciasto powstanie. Zagnieść krótko na mące. Uformować w kulkę, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
3
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Ciasto rozwałkować na posmarowanej mąką powierzchni w okrąg wystarczająco duży, aby wyłożyć 25-centymetrową blachę z lekkim zwisem. Przykryć folią aluminiową i wypełnić fasolą do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Umieść na blasze i piecz przez 15 minut, zanim ostrożnie wyjmiesz folię i fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Obficie posmarować białkiem jajka, wstawić ciasto z powrotem do piekarnika na 10 min lub do złotego koloru, następnie wyjąć z piekarnika i przyciąć brzegi. Wyłącz piekarnik na wentylator 150C / 130C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Do nadzienia roztopić masło na patelni i wymieszać z cukrem, aż całkowicie się rozpuści. W małej misce dodaj trochę mleka do mąki kukurydzianej, pracując na gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Pozostałe mleko i pastę z mąki kukurydzianej wlać do mieszanki masła, powoli doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 min, ciągle mieszając. Pozostawić do ostygnięcia. Jeśli myślałeś tylko o cieście bezowym jako cytrynowym, pomyśl jeszcze raz. Spróbuj zrobić moją wersję z toffi wymaga to trochę pracy, ale efekt jest spektakularny bicie cały czas trzepaczką, wlać mieszankę mleczną na żółtka, a następnie wlać z powrotem do reszty mleka. Mieszając non-stop, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 min, aż zgęstnieje. Wyłączyć ogień, ale pozostawić mieszaninę na patelni musi być gorąca, gdy zwieńczona bezą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
ToffiToffi
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Na bezę ubijamy białka, aż będą sztywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Posypać połową cukru i ubijać ponownie, aż będzie sztywny i błyszczący, dodając pozostały cukier, 1 łyżkę na raz i ubijając, aż znów będzie sztywny. Łyżka gorącego nadzienia do pojemnika na ciasto. Łyżka bezy na wierzchu i piec przez 35 minut, aż beza będzie złoty i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przed jedzeniem. Najlepiej jeść tego dnia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo

Ciasto można połączyć z Lambrusco Dolce, późnym żniwem Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Możesz spróbować Chateau Chantal późne żniwa Riesling. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn