Ciasto Bezowe Cytrynowo-Marakujowe
Ciasto bezowe cytrynowo-Marakujowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać maślaną pieczoną skorupkę ciasta, wodę, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Bezowe Cytrynowo-Marakujowe, Bezowe Placki Bezowe Z Marakui, oraz Bezowe pocałunki z pasją-Fruit Fool.
Instrukcje
Zrobić nadzienie na ciasto: w misce wymieszać sok z cytryny z puree z marakui, żółtkami i ubić całe jajko. W rondlu ubij cukier ze skrobią kukurydzianą.
Dodaj wodę, ubijając, aż będzie gładka. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, ubijając stale, aż gruby, półprzezroczyste i bulgotanie, o 5 protokół.
Ubić kilka łyżek mieszanki skrobi kukurydzianej do mieszaniny jaj, a następnie stopniowo ubić mieszaninę jaj z powrotem do rondla. Doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu, ubijając stale przez około 1 minutę, aż nadzienie będzie grube; zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem i skórką z cytryny i zeskrobać nadzienie na maślany
Niech ostygnie całkowicie.
Zrobić polewę: Rozgrzej piekarnik do 42
W dużej misce ze stali nierdzewnej, za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka z cukrem, wodą i solą, aż dobrze wymieszane. Ustaw miskę na rondlu wypełnionym 2 cale wrzącej wody i ubijaj białka, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie ciepła.
Zdjąć z ognia i ubić, aż beza będzie sztywna, błyszcząca i chłodna, około 5 minut.
Rozłóż bezę równomiernie na nadzieniu, obracając ją dekoracyjnie.
Piec ciasto na górnej półce piekarnika, aż beza będzie głęboki złoty i ustawić, O 7 protokół.
Przenieś ciasto do stojaka z drutu w miejscu wolnym od przeciągów i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.
Dodać do przodu: ciasto można przechowywać w lodówce do 1 dnia.