Ciasto bezmączne z ciemnej czekolady
Potrzebujesz bezglutenowego deseru ? Ciasto bez mąki z ciemnej czekolady może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 250 kalorii . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup cukier, masło, sok z granatów i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Z wynikiem łyżeczkowym wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale wciąż da się je naprawić). Wypróbuj Migdałowe naleśniki z ciemnej czekolady z sosem z ciemnej czekolady , Bezmączne ciasto czekoladowe z bitą śmietaną Chai i Bezmączne czekoladowe ciasto migdałowe, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Wyłóż spód posmarowanej masłem 9-calowej. tortownica wyłożona papierem pergaminowym; posmaruj papierem i boki formy.
Umieścić na podwójnej grubości wytrzymałej folii (około 18 cali kwadratowych). Bezpiecznie owiń folię wokół patelni.
W małym rondlu zagotuj sok z granatów i cukier, mieszając, aby cukier się rozpuścił; gotować i mieszać 8-10 minut lub syrop.
Zdjąć z ognia; wymieszać z wanilią.
W dużym rondlu rozpuść czekoladę i masło na małym ogniu, ciągle mieszając.
Zdejmij z ognia; wymieszać z mieszaniną granatów. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
Jajka wbić do masy czekoladowej.
Wlać do przygotowanej patelni.
Umieścić w dużej formie do pieczenia; dodaj 1 cal gorącej wody do większej patelni.
Piec w temperaturze 350° przez 40-50 minut lub do momentu, aż środek się zetnie, a wierzch będzie matowy.
Wyjmij tortownicę z łaźni wodnej. Całkowicie ostudzić na metalowej kratce.
Ostrożnie przesuń nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować; zdejmij boki patelni.
Połóż ciasto na półmisku do serwowania. Aby przygotować ganache, włóż czekoladę do małej miski. W małym rondlu zagotuj śmietanę.
Polać czekoladą; ubić, aż będzie gładkie. Lekko ostudzić, od czasu do czasu mieszając.
Wylać na ciasto, pozwalając ganache spłynąć po bokach.
Odstaw do momentu ustawienia. Tuż przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i pestkami granatu i posyp cukrem pudrem według uznania. Resztki przechowuj w lodówce.