Ciasto Bezglutenowe Ciasto Ciasto Crust
Need a skórka wegetariańska? Bezglutenowe ciasto ciasto skorupa może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz brązową mąkę ryżową, mąkę z prosa, mąkę sorgo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bette Hagman ' s Four Flour Pastry (ciasto bezglutenowe), Batony Pumpkin Pie Crumb (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego + Wegańskie), oraz Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi.
Instrukcje
Robot kuchenny w misce robota kuchennego połącz suche składniki. Puls do połączenia.
Dodać masło. Puls do połączenia. Nie powinny pozostać żadne duże kawałki masła. To zajmuje około dziesięciu krótkich impulsów.
Przenieść mieszaninę do dużej miski mieszającej.
Dodaj 4 łyżki wody i wymieszaj, używając drewnianej łyżki. Jeśli mieszanina jest sucha, dodaj więcej wody, jedną łyżkę na raz.
Suche składniki ubić w dużej misce.
Dodać masło. Używając rąk lub noża do ciast, pokrój masło na mieszankę mąki, aż nie pozostaną duże kawałki masła.
Dodaj 4 łyżki wody i wymieszaj, używając drewnianej łyżki. Jeśli mieszanina jest sucha, dodaj więcej wody, jedną łyżkę na raz.
Ciasto podzielić na pół i owinąć folią. Wyluzuj przez godzinę.
Wyjąć skórkę z lodówki i pozostawić do osiągnięcia niemal temperatury pokojowej.
Wytnij dwa kawałki pergaminu 12 na 18 cali. Lekko mąka jeden kawałek pergaminu z mąką z białego ryżu. Wyłóż ciasto na papier. Obficie mąkę wierzch ciasta.
Rozwałkuj ciasto na duże koło, około 11 cali. Odwróć płytkę ciasta na ciasto. Przesuń rękę między blatem a pergaminem.
Połóż drugą rękę na dnie patelni. W jednym szybkim ruchu, odwrócić ciasto i patelni. Wciśnij ciasto na patelnię. Ostrożnie ściągnij papier z ciasta. Jeśli którykolwiek z ciasta rozerwie się, naciśnij go z powrotem. Przyciąć krawędzie, zacisnąć w razie potrzeby. W przypadku ciasta z podwójną skórką powtórz proces. Szybko odwróć rozwałkowane ciasto na wierzch wypełnionego ciasta lub rozwałkuj ciasto wokół wałka do ciasta i przenieś je na wierzch ciasta.
Upiecz ciasto w czasie i temperaturze, którą kieruje przepis na ciasto.