Ciasto Bananowo-Orzechowe Z Polewą Karmelową
Ciasto bananowo-orzechowe z polewą karmelową wymaga ok. 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 673 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka orzechów pekan, ekstrakt z wanilii, odparowane mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto maślane z soloną polewą karmelową, Ciasto Karmelowo-Orzechowe, oraz Ciasto Z Klonową Glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Beat 1 1/2 szklanki masła i twarogu na średniej prędkości z ciężkich mikser stoisko 6 protokół lub do kremowy. Stopniowo dodawać cukier granulowany, pokonując 2 do 3 minut.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Wymieszaj bananowe Jedzenie dla niemowląt.
Połączyć mąkę i proszek do pieczenia; stopniowo dodawać do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią i 1 2/3 szklanki orzechów pekan.
Wlać ciasto do natłuszczonej i zalanej mąką 10-calowej patelni z rurką.
Piec w 350 przez 1 godzinę i 40 minut lub aż długi drewniany kilof lub szaszłyk włożony w pobliżu centrum wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 do 15 minut; wyjąć z patelni i schłodzić na stojaku z drutu.
Połącz brązowy cukier, 1/2 szklanki masła i odparowane mleko w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia i gotować, stale mieszając, 3 minuty lub aż cukier się rozpuści. Wymieszać 2 łyżki orzechów pekan; lekko ostudzić.
Podawać glazurę skropioną na cieście lub na boku.
Uwaga: z prawie 10 filiżanek ciasta, ten przepis sprawia, że 4-calowy-wysoki Funt ciasto. Jeśli nie posiadasz wytrzymałego miksera stojącego, upewnij się, że używasz co najmniej miski 3 1/2-quart, aby ją przygotować. Wybierając patelnię do pieczenia, użyj tubepanu 10-calowego, który ma co najmniej 4 cale wysokości. Aby sprawdzić, czy ciasto jest dobre, należy użyć długiego drewnianego szpikulca lub szpikulca, aby sięgnąć do dna ciasta. Ciasto może pojawić się zrobić na górze i po przetestowaniu z wykałaczką, ale nadal nie można zrobić głębiej w środku.