Ciasto Bananowo-Orzechowe
Ciasto z orzechami bananowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 572 kalorie, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz połówki orzechów pekan, banany, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy to Borówka Banan Orzech Pieczone Płatki Owsiane, Masło orzechowe bananowe z kakao (Paleo, Wegańskie + Pełno30), oraz ciasto bananowe bez jaj , jak zrobić ciasto bananowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka dwa 9 calowe okrągłe patelnie do ciast.
Oddzielić jajka i odstawić na bok.
Sodę oczyszczoną wymieszać z maślanką. Śmietana 1/2 szklanki masła lub margaryny z cukrem białym.
Dodać żółtka i wanilię, dobrze ubijając.
Dodać mąkę na przemian z puree bananowym. Wymieszać z maślanką.
Białka ubić na sztywno. Orzechy pekan wymieszać w cieście ciasto, a następnie złożyć białka.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 25 minut lub do czasu testu ciasta.
Niech ciasta ostygną w patelniach.
Aby lukier: śmietana 3 łyżki masła lub margaryny z cukrem cukierniczym. Zamieszać w śmietanie aż dobrze wymieszane.
Rozłóż lukier na schłodzone warstwy ciasta. Top z połówek orzechów pekan w razie potrzeby.