Ciasto Bananowo-Orzechowe
Ciasto bananowo-orzechowe to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 551 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz maślankę, pekan, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 69 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Borówka Banan Orzech Pieczone Płatki Owsiane, Masło orzechowe bananowe z kakao (Paleo, Wegańskie + Pełno30), oraz ciasto bananowe bez jaj , jak zrobić ciasto bananowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka dwa 9 calowe okrągłe patelnie do ciast.
Oddzielić jajka i odstawić na bok.
Sodę oczyszczoną wymieszać z maślanką. Śmietana 1/2 szklanki masła lub margaryny z cukrem białym.
Dodać żółtka i wanilię, dobrze ubijając.
Dodać mąkę na przemian z puree bananowym. Wymieszać z maślanką.
Białka ubić na sztywno. Orzechy pekan wymieszać w cieście ciasto, a następnie złożyć białka.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 25 minut lub do czasu testu ciasta.
Niech ciasta ostygną w patelniach.
Aby lukier: śmietana 3 łyżki masła lub margaryny z cukrem cukierniczym. Zamieszać w śmietanie aż dobrze wymieszane.
Rozłóż lukier na schłodzone warstwy ciasta. Top z połówek orzechów pekan w razie potrzeby.