Ciasto Bananowo-Migdałowe
Bananan migdałowe ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 344 kalorie, 7G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, masło, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Migdałowe Bananan, Bananan Almond Snack Cake, oraz Migdałowe Ciasto Bananowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 1/4 szklanki masła.
Wlać 2 łyżki roztopionego masła do patelni 8-cup bundt; posmarować masło po bokach patelni i na dole.
Wymieszać razem brązowy cukier, cynamon, gałka muszkatołowa i migdały.
Posypać dno patelni połową mieszanki brązowego cukru; połączyć pozostałą mieszaninę z pozostałym roztopionym masłem; odstawić.
W dużej misce ubić pozostałą 1/4 szklanki masła z cukrem granulowanym, aż do wymieszania. Ubić w jajkach, po jednym na raz, aż do wymieszania. Ubić w skórce pomarańczowej i bananie.
Wymieszać mąki uniwersalne i pełnoziarniste, proszek do pieczenia, sodę i sól.
Dodać do mieszanki bananów wraz z maślanką; mieszać aż dobrze wymieszane.
Wlać połowę ciasta do przygotowanej patelni. Łyżka pozostałej brązowej mieszaniny cukru równomiernie na górze; przykryć pozostałym cieście.
Piec w piekarniku 350, aż długi drewniany szaszłyk włożony w najgrubszą część ciasta wyjdzie czysty, około 50 minut. Ostudzić ciasto na stojaku około 5 minut, a następnie odwrócić ciasto na talerzu.
Podawać ciasto ciepłe lub chłodne.