Ciasto bananowe z lukrem cytrynowo-serowym
Ciasto bananowe z lukrem cytrynowo-twarogowym może być tylko deserem, którego szukasz. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 192 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Mieszanka sody oczyszczonej, jajka, banan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto bananowe z lukrem twarogowym, Ciasto Bananowe Z Lukrem Twarogowym, oraz Puszyste ciasto cytrynowo-rozmarynowe z lukrem cytrynowo-serowym.
Instrukcje
Dno 2 (9-calowych) okrągłych patelni do ciast w sprayu do gotowania (nie pokrywaj boków patelni); dno linii papierem woskowym. Papier woskowy zalać sprayem do gotowania; wsypać 1 łyżkę mąki.
Ubij cukier, skrócenie i wanilię na średniej prędkości miksera przez 5 minut.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Lekko łyżka 2 szklanki mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Połącz 2 szklanki mąki, sody oczyszczonej i soli, dobrze mieszając trzepaczką.
Połącz puree bananowe i maślankę.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny cukru na przemian z mieszaniną maślanki, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec w 350 przez 30 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni.
Usuń papier woskowy. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Ułożyć 1 warstwę ciasta na talerzu; posmarować 1/2 szklanki lukru cytrynowo-twarogowego. Ułóż plastry banana na lukrze. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta. Chill 1 godzina. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.