Ciasto bananowe z lukrem brązowo-maślanym
Need a deser wegetariański? Ciasto bananowe z lukrem brązowo-masłowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 172 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka proszku do pieczenia, sody oczyszczonej, ekstraktu z wanilanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Ciasto bananowo-czekoladowe z lukrem z brązowego masła, Batoniki bananowe z lukrem z brązowego masła, oraz Tort z zielonych pomidorów z lukrem z brązowego masła dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°; masło i mąka 9-calowy springform patelni. W misce ubić mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i gałkę muszkatołową. W osobnej misce ubić maślankę, banany i wanilię.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości, beat masło i cukier do światła, o 3 protokół. Ubić w jajkach 1 na raz. Zeskrobać boki i dno miski; ponownie ubić. Mieszankę mąki ubić na mieszankę masła w trzecich częściach, na przemian z połową mieszanki bananów, aż ciasto będzie gładkie.
Rozłóż ciasto na patelni.
Piec ciasto, aż złoty i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 45 minut, obracając się w połowie. (Patelnia namiotowa z folią, jeśli ciasto zbyt szybko się brązowieje.) Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Dodać lukier: na patelni na średnim ogniu, roztopić masło, wirując od czasu do czasu, aż przestanie się spieniać i stałych mleka w dnie patelni stały się złocisty brązowy i zapach orzechowy, o 7 protokół.
Przełożyć do miski i lekko ostudzić.
Ubij cukier, śmietanę, wanilię i sól do uzyskania gładkiej konsystencji.
Uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi patelni; uwolnij pierścień ciasta.
Rozłóż lukier na wierzchu; podawaj.