Ciasto anielskie z bitą śmietaną i czekoladą
Przepis na Ciasto Angel Food z Czekoladową Bitą Śmietaną można przygotować w około 25 minut . Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 57 centów za porcję. Ten deser ma 211 kalorii , 3 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz ciasto Angel Food, cukier, gęstą śmietanę kremówkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Podobne przepisy to Ciasto Angel Food z Lukrem Cytrynowym , Ciasto Angel Food z Nadzieniem Owocowym i Ciasto Czekoladowe Bez Mąki Z Bitą Śmietaną Chai .
Instrukcje
W misce o pojemności 1-1/2 qt. wymieszaj śmietanę, kakao i cukier; mieszaj, aż będą dobrze wymieszane. Schłodź w lodówce przez 8 godzin lub przez noc. Mikserem elektrycznym ubijaj mieszankę śmietankową na niskich obrotach, aż będzie piankowata; zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż będzie sztywna. Za pomocą ząbkowanego noża podziel ciasto na dwie poziome warstwy. Zębami widelca usuń część z przeciętych boków górnej i dolnej warstwy, aby utworzyć tunel, gdy warstwy zostaną ułożone razem. Posmaruj całe ciasto pozostałą bitą śmietaną. Schłodź. Ciasto można przygotować dzień wcześniej.