Ciasto Ananasowo-Orzechowe
Potrzebujesz wegetariańskiego deseru lakto ovo ? Ciasto ananasowo-orzechowe może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 374 kalorie , 4 g białka i 16 g tłuszczu . Za 66 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka ekstraktu waniliowego, masła, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 17% , to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasto Orzechowo-Ananasowe z Lukierem Z Serka Śmietankowego , Bezglutenowe Ciasto Orzechowe Bundt z Kruszonką Orzechową i Lukierem Pralinowym oraz Kwadraty Orzechów Pekan i Ananasa .
Instrukcje
W dużej misce połącz cukier, mąkę i sodę oczyszczoną.
Połącz jajka i ananasa; wymieszać z suchymi składnikami tylko do momentu ich zwilżenia. Włóż orzechy.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 32-38 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Całkowicie ostudzić na metalowej kratce.
Na lukier, w dużej misce ubij ser śmietankowy i masło, aż będą puszyste.
Dodać cukier cukierniczy i wanilię; ubijaj, aż będzie gładkie. Ciasto mroźne. Przechowywać w lodówce.