Ciasto ajerkoniakowe ze słodkich ziemniaków

Ciasto ajerkoniakowe ze słodkich ziemniaków może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 307 kalorii. Ten przepis służy 8 osobom. Niewiele osób robiło ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Będzie hitem na Twojej świątecznej imprezie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 15 minut. Udaj się do sklepu i kup cynamon, pieczone słodkie ziemniaki, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak ciasto ze słodkich ziemniaków z ajerkoniakiem, zapiekanka ze słodkich ziemniaków z ajerkoniakiem i miska smoothie ze słodkich ziemniaków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Ubij słodkie ziemniaki, ajerkoniak, jajka, cukier, masło, rum, cynamon i gałkę muszkatołową w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż masa będzie gładka.
Wlać mieszaninę słodkich ziemniaków do przygotowanego ciasta.
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę do 300 stopni F (150 stopni C) i kontynuuj pieczenie, aż ciasto się stwardnieje, od 50 do 55 minut. Schładzamy w lodówce przynajmniej 2 godziny lub całą noc.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.