Ciasto agrestowo-pomarańczowe
Przepis agrest & orange mżawka ciasto można zrobić w około 45 minut. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 267 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, cukier, mąkę samowystarczalną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 190 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto pomarańczowe mżawka, Ciasto pomarańczowo-rozmarynowe mżawka, oraz Ciasto jeżynowe z pomarańczową mżawką.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Masło i wyłożyć blachę o wymiarach 20 x 30 cm z pergaminem do pieczenia.
Do miski włóż masło, cukier, mąkę, jajka i skórkę pomarańczową. Ubij dokładnie elektryczną trzepaczką do uzyskania kremowej i gładkiej konsystencji. Agrest wymieszać, następnie łyżką do puszki i wyrównać powierzchnię.
Piec przez 35 minut, aż szaszłyk włożony do ciasta wyjdzie czysty.
Wymieszaj sok pomarańczowy i cukier granulowany, łyżkę na powierzchni ciepłego ciasta i pozostaw do ostygnięcia i ustaw.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto można połączyć ze śmietankowym Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.