Ciasto śmietankowe i tarta ze świeżymi owocami od Miette
Ciasto krem i świeże owoce tarta z Miette może być tylko deser szukasz. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 1006 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mleko, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 123 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tarta ze świeżymi owocami z kremem cukierniczym, Tarta ze świeżymi owocami z kremem cukierniczym-Happy Mother ' s Day, oraz Tarta Owocowa Z Kremem Cukierniczym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać mleko do średniego garnka. Użyj ostrego noża, aby przeciąć ziarno wanilii wzdłuż i zeskrobać nasiona do mleka.
Fasolę też włóż do mleka.
Podgrzać mleko, aż prawie się zagotuje (bąbelki zaczną tworzyć się na krawędziach). Przykryj i pozostaw strome przez 1 godzinę, jeśli czas na to pozwala, w przeciwnym razie postępuj zgodnie z zaleceniami.
W średniej misce, ubić razem żółtka, cukier, i skrobia kukurydziana, aż będzie gładka. Ustaw miskę na ręczniku kuchennym lub powierzchni niepoślizgowej i ubijaj jajka, wlewając do nich około 1/2 szklanki gorącego mleka, aby temperować. Stopniowo wlać resztę mleka, stale ubijając.
Wlać zawartość miski do patelni i ustawić na średnim ogniu.
Gotować, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje i dojdzie do powolnego wrzenia, około 2 minut. Natychmiast przecedzić ciasto przez sito o drobnych oczkach do czystego pojemnika. Wyrzucić fasolę wanilii lub umyć i ponownie użyć.
Niech krem ciasto ostygnie do temperatury pokojowej, 10 minut, a następnie ubij na maśle. Chcesz, aby masło zostało włączone bez stopienia.
Przykryj krem z ciasta folią, naciskając go bezpośrednio na powierzchnię kremu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, co najmniej 1 godzinę i do 3 dni.
Do pasztetu Sucrée: w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła połączyć mąkę, cukier i sól.
Mieszaj na niskiej prędkości przez 30 sekund.
Dodać masło i ubić, aż mieszanina będzie konsystencja mąki kukurydzianej, o 5 protokół.
W małej misce ubijamy żółtko i 2 łyżki śmietany.
Dodać do mieszaniny mąki i mieszać widelcem, aż po prostu połączone. Jeśli ciasto nie połączy się w duże kawałki, powoli dodawać pozostałą śmietanę, po trochu na raz, aż tak się stanie. Zbierz ciasto w kulkę, wklep je w dysk i zawiń szczelnie w plastik. Przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Wyjmij ciasto z lodówki i rozpakuj. Podzielić ciasto, aby porcje trzeba i ponownie delikatnie wkleić w dyski. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj każdy dysk ciasta na okrągłą około 1/4 cala grubości i około 1 cala większej średnicy niż patelnia, której używasz(8 cali dla patelni 7 cali; 4 cale dla patelni tartlet 3 1/2 cala). Wysmaruj rozwałkowane ciasto na patelnię(y), delikatnie wciskając je w dolne krawędzie i na boki patelni, aby uzyskać mocną i prostą skorupę. Przyciąć krawędzie równo z krawędzią patelni(s) za pomocą ostrego noża, lub toczyć wałek do ciasta na krawędziach odciąć nadmiar ciasta. Nakłuj całe dno zębami widelca i włóż do zamrażarki, aby ujędrnić się na 30 minut. (Aby przechowywać niepakowane, owinąć kulkę ciasta szczelnie w folię i zamrozić na okres do 2 miesięcy lub wyłożyć skorupę (skorupy) tarty z ciastem zgodnie z potrzebami, przykryć plastikową owijką i zamrozić na okres do 3 dni. Rozmrozić zamrożoną kulkę ciasta w lodówce na 3 do 4 godzin przed walcowaniem i kształtowaniem.
Piec wyłożone i zamrożone muszle prosto z zamrażarki.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Aby częściowo ślepo upiec skorupę tarty(s), wstawić do piekarnika bezpośrednio z zamrażarki i piec tylko do momentu, gdy nie będzie już przezroczysty, 5 do 8 minut. Aby całkowicie ślepo-upiec skorupę tarty(s), piec na złoty kolor, o 10 protokół.
Przenieś do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed napełnieniem i kontynuowaniem przepisu. Przechowywać w pełni upieczone muszle, owinięte szczelnie w plastik, w temperaturze pokojowej do 3 dni.
Aby zmontować krem i świeże owoce tarta: jeśli tworzenie śmietany ciasto teraz, ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, o 2 do 3 godzin.
Zrób pasztet Sucrée i ułóż 7-calową patelnię zgodnie z zaleceniami. W pełni przygotuj skorupę, przenieś do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Rozprowadź równomiernie zimny krem do ostudzonej skorupy tarty. Schłodzić przez co najmniej 1 godzinę i do 8 godzin. Tuż przed podaniem, top atrakcyjnie z owocami.