Ciasto Śliwkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta śliwkowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 531 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 289 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz krem, ekstrakt z wanilii, fioletowe śliwki" śliwki " i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe, Ciasto śliwkowo-kukurydziane z sorbetem śliwkowym, oraz Ciasto Śliwkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. obficie posmaruj 9-calowym szklanym naczyniem na ciasto i ułóż śliwki w naczyniu, pokrój stronę w dół.
Połącz 1 szklankę cukru granulowanego i 1/3 szklanki wody w małym rondlu i gotuj na dużym ogniu, aż zmieni ciepły bursztynowy kolor, około 360 stopni F na termometrze cukierkowym. Obracaj patelnię, ale nie mieszaj.
Wlać równomiernie na śliwki.
W międzyczasie 6 łyżek masła i pozostałe 3/4 szklanki cukru granulowanego utrzeć w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek, aż będą lekkie i puszyste. Obniżyć prędkość i pokonać w jaja jeden po drugim.
Dodać śmietanę, skórkę i wanilię i wymieszać do połączenia. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać i mikserem na małej prędkości dodać do masy maślanej.
Mieszaj tylko do momentu połączenia.
Wlać ciasto ciasto równomiernie na śliwki i piec przez 30 do 40 minut, aż tester ciasto wyjdzie czysty. Ostudzić przez 15 minut, a następnie odwrócić ciasto na płaski talerz. Jeśli śliwka kije, złagodzić go i zastąpić go w projekcie na wierzchu ciasta.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, posypane cukrem cukierniczym.