Ciastko-Crumb Streusel Coffeecake
Ciastko-okruchy Streusel Coffeecake może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, wodę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciastko-Crumb Streusel Coffeecake, Babunia ' s Crumb Coffeecake, oraz Kawa "big Crumb" z rabarbarem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Posiekać 20 wafli w celu utworzenia grubych okruchów; rezerwy do późniejszego użycia. Drobno zmiażdżyć Pozostałe wafle; umieścić w średniej misce.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną; dobrze wymieszać. Odstawić. Pokonać 1/4 szklanki (4 łyżki.) masło i cukier granulowany w dużej misce z mikserem do dobrze wymieszane.
Dodać wanilię; dobrze wymieszać. Ubić w jajkach, po 1 na raz.
Dodać mieszankę mąki na przemian z kwaśną śmietaną, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Mikrofalówka pozostałe masło w średniej mikrofali Miski na wysokiej 30 sek.lub do stopienia.
Dodaj zarezerwowane posiekane wafle wraz z orzechami i cynamonem; dobrze wymieszaj.
Wlać połowę ciasta ciasto do 12-cup karbowany rurkę pan lub 10-calowy rurkę patelni spryskane sprayem do gotowania; top z pół mieszaniny orzechów. Powtórz warstwy.
Piec 40-45 min. albo dopóki wykałaczka włożona w środek nie wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni 10 min. Poluzuj ciasto z boków patelni nożem. Odwróć ciasto na stojak z drutu; delikatnie usuń patelnię. Fajne ciasto całkowicie.
Ułożyć ciasto, streusel-side up, na talerzu.
Wymieszać cukier puder i wodę, aż dobrze wymieszać; skropić ciasto.