Ciasteczka żurawinowo-jabłkowe
Przepis na ciasteczka żurawinowo-jabłkowe można przygotować w około 30 minut . Za 1,21 dolara za porcję otrzymujesz deser dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 433 kalorie . Jeśli masz pod ręką kwaśne jabłka, wodę, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz je zrobić. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 26% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy obejmują : Wielkie ciasteczka jabłkowo-cynamonowe , Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen i Bułeczki jabłkowo-żurawinowe .
Instrukcje
Umieść masło w płytkiej misce. W innej płytkiej misce wymieszaj cukier, cynamon i imbir. Zanurz wierzch każdego ciasteczka w maśle, a następnie w mieszance cukru.
Ułóż je stroną z cukrem do góry na nieposmarowanej blasze do pieczenia w odstępach 5 cm.
Piec w temperaturze 350° przez 15–17 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Aby przygotować sos, w rondlu wymieszaj cukier, cynamon i imbir.
Dodaj jabłka, żurawinę, 1/4 szklanki wody i sok z cytryny. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Połącz skrobię kukurydzianą z pozostałą wodą do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z mieszanką owoców. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Polać każdy ciasteczko około 1/3 szklanki sosu.