Ciasteczka Żurawinowe Linzer
Ciasteczka żurawinowe Linzer mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 36 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz dżem żurawinowy, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Linzer Augen (Linzer Eyes vel Linzer Tarts lub Linzer Cookies), Ciasteczka Żurawinowo-Pomarańczowe Linzer, oraz Ciasteczka Linzer.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na Środkową i dolną pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 191°. Wyłóż dwie blachy do pieczenia z pergaminem. W średniej misce połączyć mąkę migdałową, mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon; odstawić. W dużej misce, ubić razem masło, cukier i 1 szklanka cukru cukierników z mikserem elektrycznym, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Dodać wanilię i jajko i ubić do połączenia.
Dodaj suche składniki i beat aż tylko połączone. Ciasto podzielić na dwie równe porcje, owinąć folią i odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Na czystej, lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj jedną kulkę ciasta na prostokąt o grubości około 8 cali na 12 cali i grubości 1/8 cala. Za pomocą foremki do ciastek w kształcie serca (patrz uwaga powyżej) Wytnij parzystą liczbę ciastek. Użyj mniejszego noża, aby wyciąć otwory w środku połowy ciastek.
Umieść ciasteczka na przygotowanej blasze do pieczenia, pozostawiając 1/2 cala odstępu między każdym ciastkiem. Zbierz skrawki ciastek i ponownie zwijaj do grubości 1/8 cala. Stempluj więcej ciasteczek. Kontynuuj, aż całe ciasto zostanie zużyte, a blachy do pieczenia będą pełne.
Piec ciasteczka do złotego, około 15 minut, obracając z powrotem do przodu i od góry do dołu raz podczas pieczenia.
Niech ciasteczka siedzieć w temperaturze pokojowej, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, o 5 minut.
Przenieś do stojaka chłodzącego drut, aby całkowicie ochłodzić.
Dolną połówkę rozprowadzić dżemem. Top z wyciętym ciasteczkiem. Pył gotowe kanapki z cukrem cukierniczym.
Serw. Niezjedzone ciasteczka mogą być przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni.