Ciasteczka Łyżeczkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasteczek Łyżeczkowych. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 106 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30 i kosztuje 13 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jeśli masz cukier, mąkę, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Łyżeczki: Lusikkaleivat (Finlandia), Brązowy Masło Łyżka Ciasteczka Z Dżemem, oraz Łyżka Chleba.
Instrukcje
Napełnij zlewozmywak około 2 cale zimnej wody. Roztopić masło w 2-do 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż masło zmieni kolor na złoty z orzechowym zapachem i drobinki na dnie patelni włączyć bogaty karmel brązowy, 10 do 12 minut. (Masło początkowo pieni się, a następnie rozprasza. Grubsza piana pojawi się i pokryje powierzchnię tuż przed masłem zaczyna brązowieć; mieszać częściej pod koniec gotowania.)
Umieść patelnię w zlewie, aby przestać gotować, a następnie ostudzić, często mieszając, aż masło zacznie wyglądać nieprzezroczysto, około 4 minut.
Wyjąć patelnię z umywalki i wymieszać z cukrem i wanilią.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól ubić w małej misce i wymieszać z masłem, aż ciasto uformuje się. Kształt w kulkę, owinąć folią i odstawić w chłodnej temperaturze pokojowej 1 do 2 godzin (aby umożliwić rozwój smaków).
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Do miski z łyżeczką wcisnąć kawałek ciasta, spłaszczając wierzch, a następnie wysunąć i umieścić, płaską stroną w dół, na nieczystej blasze do pieczenia. (Ciasto będzie kruche, ale po naciśnięciu stanie się spójne.) Kontynuuj tworzenie plików cookie i układanie na arkuszu.
Piec ciasteczka, aż po prostu blady złoty, 8 do 15 protokół. Schłodzić ciasteczka na arkuszu na stojaku 5 minut, następnie przenieść ciasteczka do stojaka i schłodzić całkowicie, około 30 minut.
Podczas gdy ciasteczka ostygną, przetwory podgrzewamy w małym rondlu na małym ogniu, aż do momentu, gdy będą płynne, następnie przelewamy przez sito do małej miski, mocno naciskając na ciała stałe i całkowicie ostygniemy.
Rozłóż płaską stronę ciastka cienką warstwą konserw. Kanapka z płaską stroną innego ciastka. Kontynuuj z pozostałymi ciasteczkami i konserwami, a następnie pozostaw do Ustawienia, około 45 minut.
Przenieść ciasteczka do hermetycznego pojemnika i odczekać 2 dni przed jedzeniem.
* Ciasto można wyrobić na 12 godzin przed pieczeniem i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej, aby lekko zmięknąć przed utworzeniem ciasteczek, około 30 minut.* Ciasteczka przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 2 tygodnie.