Ciasteczka z wieńcem ostrokrzewu
Przepis Holly Wreath Cookies można przygotować w około 1 godzinę i 55 minut . Za 18 centów za porcję otrzymujesz deser dla 48 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 120 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, masło, cukier puder i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Podobne przepisy obejmują Vegetarian Christmas wreath , Eggless Chocolate Chip Crescent Cookies - Eggless Cookies i Chocolate Chip Strawberry Crunch Cookies .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i cukier. Wbij jajko.
Wymieszaj mąkę, krem z kamienia winnego i sodę oczyszczoną; stopniowo dodawaj do kremowej mieszanki i dobrze wymieszaj. Wymieszaj z migdałami. Podziel na pół. Przykryj i schłódź w lodówce przez 2 godziny lub do momentu, aż będzie łatwo się ją obrabiało.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jedną porcję ciasta na grubość 3/8 cala.
Wycinać ciasteczka przy pomocy posypanej mąką foremki do ciastek o średnicy 2-1/2 cala.
Ułóż na nieposmarowanych blachach do pieczenia i wytnij środki za pomocą oprószonej mąką foremki do ciastek o średnicy 2,5 cm.
Piec w temperaturze 375° przez 8-9 minut lub do lekkiego zrumienienia. Ostudzić przez 2 minuty przed wyjęciem na kratkę, aby całkowicie ostygło. Powtórzyć z pozostałym ciastem. Schłodzić i ponownie rozwałkować resztki, jeśli chcesz.
W misce ubij cukier puder z mlekiem, aż masa będzie gładka; delikatnie rozprowadź ją na ciasteczkach. Aby uzyskać wykończenie ostrokrzewu, rozwałkuj gumdropy na grubość 1/16 cala; wytnij dwa liście ostrokrzewu z każdego zielonego gumdropa i dziewięć jagód z każdego czerwonego gumdropa. Ułóż jeden liść i trzy jagody na każdym ciasteczku.