Ciasteczka Z Twarogiem Cytrynowym
Ciasteczka Lemon Curd mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 180 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od smaku domu ma 1 fanów. Jeśli masz żółtka, mąkę, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasteczka Z Twarogiem Cytrynowym, Ciastka Z Twarogiem Cytrynowym, oraz Ciasteczka kokosowe z twarogiem cytrynowym i malinami.
Instrukcje
W dużej misce, masło śmietankowe i cukier do lekkiego i puszystego. Ubić w jajku i ekstraktach.
Połączyć mąkę, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawać do śmietany i dobrze wymieszać. Wymieszać z orzechami pekan.
Podzielić ciasto na pół; kształtować na kłody. Owiń każdy w folię. Przechowywać w lodówce przez 1-2 godziny lub do firmy.
Na posmarowanej mąką powierzchni zwiń każdą porcję do 1/8 cala. grubość.
Pokroić mąką 3-w. karbowana okrągła foremka do ciastek. Z mąką 1/2 cala. okrągły foremka do ciastek, Wytnij środek połowy ciastek. (W razie potrzeby przekrój małe wycięcia.)
Miejsce stałe i wyciąć ciasteczka 1 w. osobno na nieczystych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 10-12 minut lub do lekko rumiane.
Wyjąć do stojaków z drutu w celu ostygnięcia.
W małym rondlu połącz cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Wymieszaj sok z cytryny, aż będzie gładka. Gotować i mieszać, aż lekko zgęstnieje i bąbelkami, o 2 protokół. Niewielką ilość wymieszać z żółtkami. Powrót wszystko na patelnię; doprowadzić do delikatnego wrzenia; stale mieszając. Gotować i mieszać 2 minuty dłużej, aż mieszanina osiągnie 160° i pokryje tył metalowej łyżki.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i skórką z cytryny.
Wlać do miski; przykryć powierzchnię folią. Schłodzić przez 2-3 godziny (mieszanina będzie gęsta).
Rozłóż 1 łyżkę nadzienia na dnie stałych ciasteczek; umieść ciasteczka z centrami wycięcia nad nadzieniem, lekko naciskając.
Posypać cukrem cukierniczym. Przechowywać w lodówce.