Ciasteczka z truflami czekoladowymi
Ciasteczka z truflami czekoladowymi wymagają około 35 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 24 porcji, każda z 211 kaloriami , 3 g białka i 11 g tłuszczu . Za 32 centy za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga kakao do pieczenia, cukru, półsłodkich kawałków czekolady i mąki. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilku osobom ten deser bardzo się spodobał. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka Cezar z czarnymi truflami , Karaibski placek z truflami i Kremowy ser curry i makaron z ogonkami langostino i olejem z czarnych trufli .
Instrukcje
W kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej rozpuść niesłodzoną czekoladę, 1 szklankę kawałków czekolady i masło; odstaw do ostygnięcia na 10 minut.
W misce ubijaj cukier i jajka przez 2 minuty. Ubijaj wanilię i mieszankę czekoladową.
Wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól; ubij do mieszanki czekoladowej. Wymieszaj z pozostałymi kawałkami czekolady. Przykryj i schłódź przez co najmniej 3 godziny.
Wyjmij około 1 szklanki ciasta. Lekko oprószonymi mąką dłońmi uformuj kulki o średnicy 1 cala.
Umieścić na nieposmarowanych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 10-12 minut lub do momentu lekkiego napuszenia i stężenia. Ostudzić na blasze przez 3-4 minuty przed wyjęciem na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Powtórz z pozostałym ciastem. Posyp cukrem pudrem.