Ciasteczka z orzechami i porzeczkami
Currant Nut Drop Cookies mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na desery. Ten przepis jest na 72 osoby i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 149 kalorii , 1 g białka i 5 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką sól, wodę, cukier puder i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj Red Currant Streusel Bars , Drop Sugar Cookies i Lemon Drop Cookies , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce namocz porzeczki w 1/2 szklanki gorącej wody, aż napęcznieją; odcedź i odstaw. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj blachy do pieczenia.
W dużej misce ubij razem smalec i brązowy cukier, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Wbijaj jajka, jedno po drugim, a następnie wmieszaj 1 łyżeczkę wanilii.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól, mieszaj w kremowej mieszance na przemian z maślanką. Wmieszaj posiekane orzechy włoskie i suszone porzeczki. Nakładaj zaokrąglonymi łyżkami na blachy do ciastek.
Piecz przez 8 do 10 minut w rozgrzanym piekarniku. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia na blasze do pieczenia przez 5 minut, a następnie przenieś na kratkę, aby całkowicie ostygły. Gdy ciasteczka ostygną, posmaruj je lukrem z brązowego masła.
Aby przygotować lukier: Rozpuść masło w małym rondelku na średnim ogniu, aż będzie złocistobrązowe. Wymieszaj z 1/4 szklanki wody i 1/2 łyżeczki wanilii. Ubijaj cukier puder po 1/2 szklanki na raz, aż lukier będzie miał konsystencję nadającą się do smarowania.