Ciasteczka z orzecha perskiego Rebbetzin Chef
Ciasteczka z orzecha perskiego Rebbetzin Chef wymagają około 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 34 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jeśli masz kawałki orzecha włoskiego, wodę różaną, mielony kardamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Ciasteczka z orzecha perskiego Rebbetzin Chef, Perski Gulasz Z Granatu-Orzech Jagnięcy, oraz Perski kurczak lub kaczka w sosie orzechowym z granatu (Fesenjan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W średniej misce wymieszać zmielone orzechy włoskie, 3 żółtka, cukier, kardamon, sodę oczyszczoną i wodę różaną, aż dobrze się wymieszają.
Rolka łyżeczka wielkości kawałki ciasta w kulki i umieścić na pergamin wyłożone blachy do pieczenia. Ciasteczka powinny być oddalone od siebie o 2 cale.
Pozostałe żółtko i wodę ubić widelcem. Do każdego ciastka wciśnij kawałek orzecha włoskiego, a następnie posmaruj glazurą z żółtka.
Piec przez 20 minut w nagrzanym piekarniku lub na złoty kolor. Ciasteczka będą wyglądać miękko i niedogotowane, ale wziąć serce, będą twardnieć znacznie po ostygnięciu. Pozostawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia przez co najmniej 10 minut przed przeniesieniem do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia.