Ciasteczka z melasą z kopem
Przepis na Ciasteczka z melasą i kopnięciem można przygotować w około 50 minut. Ten deser ma 41 kalorii, 0 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten wegetariański przepis na lakto ovo podaje 96 porcji i kosztuje 5 centów za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, melasy, soli i imbiru. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 7% wyniku, co jest wynikiem bardzo złym (ale wciąż możliwym do naprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasteczka na 10 dni: Ciasteczka z melasą do żucia, Ciasteczka z melasą i Ciasteczka z melasą.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Ubij melasę, jajko i imbir.
Połącz mąkę, cynamon, sodę oczyszczoną, goździki, cayenne, sól, gałkę muszkatołową, biały pieprz, kardamon i kolendrę; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 1-1/2 godziny lub do czasu, aż będzie można łatwo manipulować.
Rozwałkuj na 1/2 cala. kulki; obtaczamy w cukrze turbinado.
Umieścić w odległości 3 cali od siebie na lekko natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 8-10 minut lub do momentu, aż ciasto się zetnie. Studzimy przez 2 minuty przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kremowe sherry, madera i prosecco to świetny wybór na ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.