Ciasteczka z daktylami
Potrzebujesz wegetariańskiego deseru lacto ovo ? Nadziewane ciasteczka daktylowe mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Za 18 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 143 kalorie . Ten przepis jest dla 60 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 45 minut . Jeśli masz sól, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Czekoladowe ciasteczka z nadzieniem z masła orzechowego , Ciasto kawowe z nadzieniem owocowym i Zachwycająca nadziewana rolada dyniowa .
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, gotuj daktyle, 3/4 szklanki cukru i wody na średnio-wysokim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieją. Wymieszaj z orzechami, zdejmij z ognia i odstaw.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita).
W średniej misce ubij masło i brązowy cukier. Wymieszaj jajka, śmietanę i ekstrakt migdałowy. Przesiej mąkę, sól, sodę oczyszczoną i cynamon, wymieszaj z ubitą mieszanką. Nałóż zaokrągloną łyżeczkę ciasta na nieprzygotowaną blachę do pieczenia ciastek, umieść na niej skąpą łyżeczkę nadzienia, a następnie przykryj dodatkową 1/2 łyżeczki ciasta. Powtórz z resztą ciasta.
Piec przez 10–12 minut w nagrzanym piekarniku, lub do momentu, aż lekko się zrumieni.