Ciasteczka Z Czarnej Koronki Sezamowej
Ciasteczka z czarnego sezamu mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. Ten przepis służy 24. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sezamu, cukru granulowanego, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Ciasteczka Z Czarnej Koronki Sezamowej, Ciasteczka Z Czarnej Koronki Sezamowej, oraz Chrupki Koronkowe Miodowe Sezamowe.
Instrukcje
Za pomocą miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek (lub ręcznego miksera lub drewnianej łyżki), masło śmietankowe, aż stanie się kremowe i lekkie, około 2 minut.
Dodać cukier granulowany i brązowy cukier i nadal bić na średniej prędkości przez około 1 minutę, lub aż połączone. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodać mąkę i wymieszać, aż dobrze połączone. Powoli skropić sokiem pomarańczowym i mieszać przez około 30 sekund.
Przenieść ciasto do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 1 tygodnia.
Kiedy gotowy do upiec ciasteczka, umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 177°. wyłożyć bardzo płaską blachę do pieczenia z pergaminem. (To ciasto rozprzestrzenia się jak szalony, więc trzeba użyć bardzo płaskiej blachy do pieczenia, aby ciasteczka piec w kręgach, a nie w kształcie ameby.)
Szczypta się zaokrąglone kulki wielkości łyżki ciasta i umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia, rozstaw je co najmniej 3 cale od siebie, aby umożliwić rozprzestrzenianie.
Piec przez 16 do 18 minut, lub aż ciasteczka są całkowicie złoty kolor w całym.
Ostudzić całkowicie (muszą być twarde w dotyku) na blasze do pieczenia na stojaku z drutu. Delikatnie usuń ciasteczka z pergaminu.
Ciasteczka mogą być przechowywane w warstwach oddzielonych arkuszami papieru pergaminowego lub woskowanego, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej przez okres do 3 dni.