Ciasteczka Z Cukrem
Need a deser wegetariański? Ciasteczka z cukrem mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Ten przepis służy 24. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odebrać jajko, wanilia, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Ciasteczka Z Cukrem Amiszu (Crisp Sugar Cookies), Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego, oraz Happy Sugar Cookie Day - Amish Sugar Cookies.
Instrukcje
Mąkę i sól wymieszać w małej misce.
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym o średniej wysokości do bladego i puszystego, o 3 minuty w mikserze stojącym lub 6 minut z ręcznym. Ubić w jajku i wanilii. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszaninę mąki, mieszając aż do połączenia.
Uformuj ciasto na 2 kulki i spłaszcz każdą Na 6-calowy dysk. Dyski Chill, owinięte w folię, do twardego, co najmniej 1 godzinę.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozwałkować 1 krążek ciasta (zachować pozostałe ciasto schłodzone) do 8 1/2-calowy Okrągły (1/4 cala grubości) Na Dobrze mąki powierzchni z dobrze mąki wałka do ciasta. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby rozwałkować, zawijamy w plastik i schładzamy do twardości.)
Wytnij jak najwięcej ciastek z ciasta za pomocą noży i przenieś do 2 dużych blach do pieczenia, układając ciasteczka w odległości około 1 cala.
Piec ciasteczka, 1 arkusz na raz, aż krawędzie będą złote, 10 do 12 minut, a następnie przenieść do stojaków do całkowitego ostygnięcia.
W międzyczasie zbieraj resztki i schładzaj, aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby ponownie przełożyć, 10 do 15 minut. Zrobić więcej ciastek z pozostałym ciasta i skrawki (reroll skrawki tylko raz) i piec na schłodzonych blach do pieczenia.
Jeśli używasz lukru i barwienia, przenieś 1/4 szklanki lukru do małej miski dla każdego koloru i odcienia z barwnikiem spożywczym. Łyżka każdego koloru lukru do zamykanej torby, wyciskając nadmiar powietrza i wycinając otwór 1/8 cala w 1 dolnym rogu torby. Skręcając torebkę mocno tuż nad lukrem, dekoracyjnie polewa się na ciasteczka.
Pozostaw lukier do całkowitego wyschnięcia (około 1 godziny) przed przechowywaniem ciasteczek.
* Ciasto można schłodzić do 3 dni.* Ciasteczka przechowywać, warstwowe między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.