Ciasteczka w paski czarno-białe
Czarno-białe ciasteczka w paski wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten deser ma 73 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, masło, lodowatą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasteczka w paski czarno-białe, Ciasteczka czarno-białe, oraz Ciasteczka czarno-białe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto waniliowe, lekko łyżką 1 1/4 szklanki mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 1 1/4 szklanki mąki i 1/8 łyżeczki soli, dobrze mieszając trzepaczką.
Umieść 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki masła i 1 żółtko w średniej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładka. Ubić w 1 1/2 łyżeczki wanilii. Stopniowo dodawaj mieszaninę mąki do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością, aż do połączenia.
Posypać 2 łyżki wody lodowej na powierzchni ciasta; beat tylko do wilgotne. (Ciasto będzie lekko kruche.) Naciśnij ciasto w 4-calowym okręgu na folii; przykryć i schłodzić 1 godzinę lub do firmy.
Aby przygotować ciasto czekoladowe, lekko łyżką 3/4 szklanki mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 3/4 szklanki mąki, kakao i 1/8 łyżeczki soli, dobrze mieszając trzepaczką.
Umieść 1 szklankę cukru, 1/4 szklanki masła i 1 żółtko w średniej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładka. Ubić w 1/2 łyżeczki wanilii. Stopniowo dodawać mieszaninę kakao do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością tylko do połączenia.
Posypać 2 łyżki wody lodowej na powierzchni ciasta; beat tylko do wilgotne. Naciśnij ciasto w 4-calowym okręgu na folii; przykryć i schłodzić 1 godzinę lub do firmy.
Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto waniliowe na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, na prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali.
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Usuń górne arkusze folii.
Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto czekoladowe na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, na prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali.
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Usuń górne arkusze folii.
Umieść ciasto waniliowe na wierzchu ciasta czekoladowego, folia do góry.
Wyjmij folię z ciasta waniliowego; obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Usuń folię z ciasta czekoladowego.
Pokrój stos ciasta na pół w poprzek, tworząc 2 prostokąty (8 x 6 cali). Ułóż jeden prostokąt na drugim, naprzemiennie ciasta waniliowe i czekoladowe; owiń w folię. Zamrozić na 10 minut lub do momentu, aż można łatwo usunąć twardą i plastikową folię.
Ciasto pokroić w poprzek na 6 pasków (6 x 1 1/3 cala). Stos 2 paski na siebie, tworząc stos, naprzemiennie wanilii i czekolady, tworząc wzór paski; owinąć w folię, naciskając delikatnie. Powtórz procedurę z pozostałymi 4 paskami, aby utworzyć 2 stosy(łącznie będą 3 stosy). Chill 30 minut lub do bardzo firmy.
Pracując z 1 stosem na raz, rozpakuj ciasto. Ostrożnie pokroić każdy stos na 12 plastrów.
Umieść plasterki ciasta 2 cale od siebie na blasze wyłożone pergaminem.
Piec w temperaturze 375 przez 12 minut. Schłodzić na patelniach 5 minut.
Usuń ciasteczka z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.