Ciasteczka pomarańczowo-marchwiowe
Ciasteczka pomarańczowo-marchwiowe mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 36 porcji, każda zawiera 211 kalorii , 2 g białka i 11 g tłuszczu . Za 25 centów za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 22 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Mieszanka mąki, jajek, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 35 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Detox Orange Carrot Juice , Spicy Carrot and Orange Whoopie Pies i Avocado and Orange Salad With Orange-Ginger Dressing .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj blachy do ciastek.
W dużej misce ubij tłuszcz i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodawaj jajka jedno po drugim, ubijając dobrze po każdym dodaniu, a następnie dodaj wanilię i marchewkę.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; stopniowo mieszaj z kremową mieszanką. Na koniec wmieszaj orzechy. Nakładaj zaokrąglonymi łyżkami na przygotowaną blachę do ciastek.
Piecz przez 8 do 10 minut w rozgrzanym piekarniku, aż lekko się zarumienią. Pozostaw ciasteczka na blasze do pieczenia na 5 minut, zanim wyjmiesz je na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Aby zrobić polewę, wsyp 1 szklankę cukru pudru do średniej miski. Zetrzyj skórkę pomarańczy do miski z cukrem. Wyciśnij tyle soku z pomarańczy, aby uzyskać rzadką, ale smarowalną konsystencję.
Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli to konieczne, dodaj więcej cukru pudru.
Rozłóż na ostudzone ciasteczka. Przechowuj w szczelnym pojemniku.