Ciasteczka nadziewane figami: włoskie Cuccidati

Ciasteczka nadziewane figami: włoskie Cuccidati
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj ciasteczka nadziewane figami: włoskie Cuccidati. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 2 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 60 osób i kosztuje 75 centów za porcję. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mielony cynamon, kawałki orzechów włoskich, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To bardzo przystępny cenowo przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 14%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj CUCCIDATI (włoskie ciasteczka figowe), włoskie ciasteczka figowe i włoskie ciasteczka figowe, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Przygotuj nadzienie: W misce połącz figi z 4 łyżkami brandy i odstaw na noc lub na 4 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)3 Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)
Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajek)Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)
2
W robocie kuchennym połącz namoczone figi, pozostałe 2 łyżki brandy i wszystkie pozostałe składniki nadzienia. Przetwarzaj aż do posiekania i dobrego połączenia. (Alternatywnie, przepuść wszystkie składniki przez maszynę do mięsa. Niektóre Włoszki przynoszą składniki nadzienia rzeźnikowi i każą je zmielić.) Przechowuj w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skórka Z Cytryny (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z Cytryny (usuń Biały Rdzeń)
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
3
Przygotuj ciasto: W robocie kuchennym połącz mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczySkórka Pomarańczy
Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)
Skórka Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)Skórka Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Uncje Cytryny Lub Kandyzowanego Ananasa2 Uncje Cytryny Lub Kandyzowanego Ananasa
4
Dodaj masło i pulsuj, aż masa będzie wyglądać jak drobne okruszki. W małej misce wymieszaj 2 jajka i mleko. Gdy silnik pracuje, wlewaj płyn przez rurkę doprowadzającą, aż składniki się połączą i powstanie ciasto. Ciasto uformować w dysk i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna Lub Kandyzowany AnanasCytryna Lub Kandyzowany Ananas
KropkiKropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KropkiKropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
5
Na posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala. Ostrym nożem lub nożem do pizzy wytnij z ciasta duże (3-calowe) kawałki w kształcie migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
KropkiKropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
6
Przenieś kawałki na blachę; potem wyluzuj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Aby uformować ciasteczka, przygotuj nadzienie, schłodzone kawałki ciasta, jajko za pomocą pędzla i ostry nóż. Brzegi kawałków ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem i na środku połowy kawałków ułóż 1 łyżeczkę nadzienia w kształcie owalu. Na każdy z nich nakładamy drugi kawałek ciasta i ostrożnie dociskamy brzegi, aby je dobrze uszczelnić. Odetnij nadmiar ciasta wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
8
Spraw, aby każde opakowanie ciasta wyglądało jak ptak lub ryba, kształtując i wycinając ozdobne linie. Możesz podzielić 1 koniec, aby wyglądał jak ogon, wyrzeźbić rzędy linii, aby wyglądały jak pióra lub płetwy, wyciąć zakrzywioną linię na skrzela lub otwór w dziobie oraz otwór na oko. (Istnieje wiele różnych kształtów, w jakie się je robi, np. wianki, kapcie i półksiężyce.) Ponownie schłodź ciasteczka
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolki Półksiężyc ChłodniczyRolki Półksiężyc Chłodniczy
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Posmaruj ciasteczka rozmąconym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
11
Piec ciasteczka na lekko złocisty kolor, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
W międzyczasie przygotuj lukier: w misce wymieszaj wszystkie składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Jeszcze gorące ciasteczka polej lukrem i posyp kolorową posypką lub pozostaw gładkie. Lukier sprawia, że ciasteczka po upieczeniu wyglądają jak porcelana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolorowe PosypkiKolorowe Posypki
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa

Składniki

1Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy125opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewhole, blanched almonds, toastedwhole, blanched almonds, toasted62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków82 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło, schłodzone i pokrojone na małe kawałkimasło, schłodzone i pokrojone na małe kawałki120opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecukier dla cukiernikówcukier dla cukierników57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgedaktyledaktyle57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewiśnie suszonewiśnie suszone227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefigi suszone, posiekanefigi suszone, posiekane3eggs (1 whisked with 1 teaspoon water, to make an egg wash)eggs (1 whisked with 1 teaspoon water, to make an egg wash)313opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemąka uniwersalnamąka uniwersalna1Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony2szczypcegoździki mielonegoździki mielone0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Rind of lemon (remove any white pith)Rind of lemon (remove any white pith)611 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone11 łyżka suszonego oreganociasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone1Rind of orange (remove any white pith)Rind of orange (remove any white pith)57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecitron or candied pineapplecitron or candied pineapple57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych67opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1Batoniki toffi Heathnestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski117opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekawałki orzecha włoskiego, tostykawałki orzecha włoskiego, tosty60krewetki i żyłkiColored sprinkles, or small dotsColored sprinkles, or small dots60krewetki i żyłkiColored sprinkles, or small dotsColored sprinkles, or small dots60krewetki i żyłkiColored sprinkles, or small dotsColored sprinkles, or small dots

Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco

Kremowe sherry, madera i prosecco to świetny wybór na ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia0
Magazyn