Ciasteczka nadziewane figami: włoskie Cuccidati

Ciasteczka nadziewane figami: włoskie Cuccidati
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj ciasteczka nadziewane figami: włoskie Cuccidati. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 2 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 60 osób i kosztuje 75 centów za porcję. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mielony cynamon, kawałki orzechów włoskich, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To bardzo przystępny cenowo przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 14%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj CUCCIDATI (włoskie ciasteczka figowe), włoskie ciasteczka figowe i włoskie ciasteczka figowe, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Przygotuj nadzienie: W misce połącz figi z 4 łyżkami brandy i odstaw na noc lub na 4 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)3 Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)
Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajek)Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)
2
W robocie kuchennym połącz namoczone figi, pozostałe 2 łyżki brandy i wszystkie pozostałe składniki nadzienia. Przetwarzaj aż do posiekania i dobrego połączenia. (Alternatywnie, przepuść wszystkie składniki przez maszynę do mięsa. Niektóre Włoszki przynoszą składniki nadzienia rzeźnikowi i każą je zmielić.) Przechowuj w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skórka Z Cytryny (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z Cytryny (usuń Biały Rdzeń)
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
3
Przygotuj ciasto: W robocie kuchennym połącz mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczySkórka Pomarańczy
Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)
Skórka Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)Skórka Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Uncje Cytryny Lub Kandyzowanego Ananasa2 Uncje Cytryny Lub Kandyzowanego Ananasa
4
Dodaj masło i pulsuj, aż masa będzie wyglądać jak drobne okruszki. W małej misce wymieszaj 2 jajka i mleko. Gdy silnik pracuje, wlewaj płyn przez rurkę doprowadzającą, aż składniki się połączą i powstanie ciasto. Ciasto uformować w dysk i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna Lub Kandyzowany AnanasCytryna Lub Kandyzowany Ananas
KropkiKropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KropkiKropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
5
Na posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala. Ostrym nożem lub nożem do pizzy wytnij z ciasta duże (3-calowe) kawałki w kształcie migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
KropkiKropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Przenieś kawałki na blachę; potem wyluzuj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Aby uformować ciasteczka, przygotuj nadzienie, schłodzone kawałki ciasta, jajko za pomocą pędzla i ostry nóż. Brzegi kawałków ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem i na środku połowy kawałków ułóż 1 łyżeczkę nadzienia w kształcie owalu. Na każdy z nich nakładamy drugi kawałek ciasta i ostrożnie dociskamy brzegi, aby je dobrze uszczelnić. Odetnij nadmiar ciasta wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Spraw, aby każde opakowanie ciasta wyglądało jak ptak lub ryba, kształtując i wycinając ozdobne linie. Możesz podzielić 1 koniec, aby wyglądał jak ogon, wyrzeźbić rzędy linii, aby wyglądały jak pióra lub płetwy, wyciąć zakrzywioną linię na skrzela lub otwór w dziobie oraz otwór na oko. (Istnieje wiele różnych kształtów, w jakie się je robi, np. wianki, kapcie i półksiężyce.) Ponownie schłodź ciasteczka
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolki Półksiężyc ChłodniczyRolki Półksiężyc Chłodniczy
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Posmaruj ciasteczka rozmąconym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
11
Piec ciasteczka na lekko złocisty kolor, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
W międzyczasie przygotuj lukier: w misce wymieszaj wszystkie składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Jeszcze gorące ciasteczka polej lukrem i posyp kolorową posypką lub pozostaw gładkie. Lukier sprawia, że ciasteczka po upieczeniu wyglądają jak porcelana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolorowe PosypkiKolorowe Posypki
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem

Składniki

1Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.whole, blanched almonds, toastedwhole, blanched almonds, toasted63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków83 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło, schłodzone i pokrojone na małe kawałkimasło, schłodzone i pokrojone na małe kawałki1201 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cukier dla cukiernikówcukier dla cukierników571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.daktyledaktyle571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wiśnie suszonewiśnie suszone2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.figi suszone, posiekanefigi suszone, posiekane3eggs (1 whisked with 1 teaspoon water, to make an egg wash)eggs (1 whisked with 1 teaspoon water, to make an egg wash)3131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka uniwersalnamąka uniwersalna1Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony2szczypcegoździki mielonegoździki mielone0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Rind of lemon (remove any white pith)Rind of lemon (remove any white pith)611 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala12 łyżeczki czosnku w proszkubanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala1Rind of orange (remove any white pith)Rind of orange (remove any white pith)571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.citron or candied pineapplecitron or candied pineapple571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek671 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1Batoniki toffi Heath(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1171 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kawałki orzecha włoskiego, tostykawałki orzecha włoskiego, tosty60krewetki i żyłkiColored sprinkles, or small dotsColored sprinkles, or small dots60krewetki i żyłkiColored sprinkles, or small dotsColored sprinkles, or small dots60krewetki i żyłkiColored sprinkles, or small dotsColored sprinkles, or small dots

Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco

Kremowe sherry, madera i prosecco to świetny wybór na ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia0
Magazyn