Ciasteczka miętowe z wirami
Ciasteczka Swirled Mint mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 48 porcji, każda zawiera 50 kalorii , 1 g białka i 2 g tłuszczu . Za 5 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, ekstrakt z wanilii, barwnik spożywczy i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 50 minut . 115 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% , to danie jest bardzo kiepskie (ale nadal można je naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również: Mrożony jogurt Dulce De Leche Swirled Amaretto , Koktajle Mango-Berry Swirled i Bułeczki z dżemem malinowym .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z 3/4 szklanki cukru na lekką i puszystą masę. Wbij jajko i ekstrakt.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawaj do ubitej masy i dobrze wymieszaj.
Podziel ciasto na trzy części. Do jednej porcji ciasta dodaj czerwony barwnik spożywczy, do drugiej zielony. Pozostaw resztę ciasta bez dodatków. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Podziel każdą porcję ciasta na cztery równe części.
Z każdego kawałka uformuj wałek o długości 12 cali.
Połóż obok siebie czerwoną, zieloną i zwykłą linę.
Przetnij wszystkie trzy sznurki w odstępach co 2,5 cm, tworząc zestawy trzech różnokolorowych kawałków ciasta. Powtórz.
Uformuj z każdego zestawu ciasta kulkę i ułóż je w odstępach 7,5 cm na nieposmarowanych blachach do pieczenia. Spłaszcz je do grubości 3,5 cm szklanką zanurzoną w pozostałym cukrze.
Piec w temperaturze 375° przez 8–10 minut lub do momentu, aż spód lekko się zrumieni.
Wyjąć na kratkę do ostygnięcia.