Ciasteczka maślankowe III
Buttermilk Biscuits III wymaga około 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 191 kalorii . Ten przepis jest dla 16 osób. Za 12 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, maślankę, mąkę samorosnącą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie z południa. Jest ono dostarczane przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Podobne przepisy to Gluten Free Dairy Free Buttermilk Biscuits , Crispy Buttermilk-herb fried Chicken i Buttermilk Buckle + Grape + Blueberry + Streusel .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Lekko natłuść blachę do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
Włóż smalec, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Wymieszaj z 2 szklankami maślanki, mieszając tylko tyle, aby ciasto się połączyło.
Rozwałkuj ciasto na grubość 2,5 cm.
Pokrój w krążki za pomocą foremki do ciastek.
Ułóż ciasteczka na przygotowanej blasze do pieczenia.
Posmaruj ciasteczka 2 łyżkami maślanki.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, aż do uzyskania złotego koloru.