Ciasteczka maślane z laską cukrową
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Candy Cane Butter Cookies. Ten przepis pozwala na przygotowanie 18 porcji, każda zawiera 173 kalorie , 2 g białka i 11 g tłuszczu . Za 25 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 35 minut . Udaj się do sklepu i kup ekstrakt z migdałów, barwnik spożywczy, żółtko jaja i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu świątecznym . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy obejmują Divine Christmas Candy Cane Cookies , Candy Cane Chocolate Marshmallows i Candy Cane Chocolate Ice Cream .
Instrukcje
W misce ubij masło, cukier, żółtko, ekstrakty i sól, aż masa będzie lekka i puszysta. Stopniowo dodawaj mąkę.
Wyjmij połowę ciasta z miski.
Dodaj barwnik spożywczy do pozostałej połowy; dobrze wymieszaj. Zawiń ciasta oddzielnie w folię spożywczą. Schłodź w lodówce przez 1 godzinę lub do 2 dni.
Z każdej porcji ciasta uformuj łyżeczką wałki o średnicy 10 cm.
Połóż liny obok siebie, delikatnie dociśnij je do siebie i skręć.
Umieścić w odstępach 2 cali na lekko natłuszczonych blachach do pieczenia. Zgiąć jeden koniec, aby utworzyć laskę. Schłodzić przez 5 minut lub do momentu, aż stwardnieją.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut. Ostudzić przez 5 minut; wyjąć z formy na kratkę, aby całkowicie ostygło.