Ciasteczka Mary Ann
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj ciasteczka Mary Ann's. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 107 kalorii . Ten przepis służy 48 osobom. Za 12 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ten przepis z Allrecipes wymaga cukru, melasy, mielonego cynamonu i mielonego imbiru. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 12% wyniku , co nie jest wynikiem doskonałym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ser Pimiento Mary Ann , Ciasto Mary Ann z twarogiem cytrynowym i jagodami oraz Ciasto truskawkowe Mary Ann z bitą śmietaną .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Utrzeć razem cukier, tłuszcz piekarski i melasę.
Wymieszaj sodę oczyszczoną z gorącą wodą.
Dodawaj suche składniki na zmianę z mieszaniną wody.
Zrzucać łyżką na natłuszczoną blachę.
Piec przez 10 minut. NIE BRĄZ. W razie potrzeby posmaruj lukrem waniliowym.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.