Ciasteczka Linzer Malinowo-Migdałowe
Malinowo-migdałowe ciasteczka Linzer wymagają z grubsza 3 godziny od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 35 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30 i kosztuje 10 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka naturalnych migdałów, mielonego cynamonu, galaretki porzeczkowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasteczka Linzer Malinowo-Migdałowe, Linzer Augen (Linzer Eyes vel Linzer Tarts lub Linzer Cookies), oraz Malinowe Ciasteczka Linzer.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku. Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Rozłóż migdały na małej blasze do pieczenia i piecz, aż pachnące ciasto i orzechy będą złote w środku (pokrój jeden otwarty). Wyłącz piekarnik. Ostudzić migdały całkowicie (można to przyspieszyć, wkładając je do zamrażarki na 10 do 15 minut).
Orzechy zmielić z 1/2 szklanki mąki z przepisu na ciastko w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, a następnie przenieść do średniej miski.
W pozostałej 1 1/2 szklanki mąki z przepisu ubić i ubić cynamonem.
Postępuj zgodnie z resztą przepis ciasto maślane cukier Cookie, aby ciasto Linzer. Podziel ciasto na pół i owinąć każdą połowę papierem woskowym, kształtując każdą połowę w spłaszczony prostokąt, a następnie przechowywać każdą w zamykanej plastikowej torbie. Schłodzić ciasto do jędrności, co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik ponownie do 177° ze stojakiem w środku. Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Podczas gdy piekarnik nagrzewa się, rozwałkuj 1 kawałek ciasta (pozostaw ciasto schłodzone) między dwoma dużymi arkuszami papieru woskowego o grubości 1/8 cala. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby rozwałkować, szybko schłodzić na blasze do pieczenia w zamrażarce lub schłodzić w lodówce do uzyskania jędrności.)
Oderwij górny arkusz papieru woskowego i wytnij jak najwięcej 3-calowych Ciasteczek za pomocą noża, jak to możliwe. Następnie wytnij 1-calowe otwory w środku połowy ciastek.
Przenieść ciasteczka, jak cięte, do wyłożonej blachy do pieczenia, układając je 1 cal od siebie. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby usunąć ciasteczka, szybko schłodzić ciasto w zamrażarce lub ponownie schłodzić w lodówce na blasze do pieczenia.)
Zbieraj, przerzucaj i schładzaj resztki, aby utworzyć więcej ciasteczek.
Zamrażać lub schłodzić wycięte ciasteczka na blasze do uzyskania jędrności przed pieczeniem.
Piec ciasteczka, jeden arkusz na raz, aż krawędzie są złote, 6 do 9 minut.
Niech ciasteczka ostygną na arkuszu 2 minuty.
Przenieś ciasteczka metalową szpatułką do stojaka, aby całkowicie ostygnąć.
Powtórzyć z pozostałym kawałkiem ciasta. (Chłodne arkusze i użyj świeżego pergaminu do kolejnych partii.)
Na wszystkie okrągłe ciasteczka (bez dziurek) rozprowadzić około 1 łyżeczki dżemu. Lekko kurz pierścienie (ciastka z otworami) z cukrem cukierniczym za pomocą sitka z siatki drucianej.
Ustaw pierścienie nad dżemem, aby utworzyć kanapki.
* Aby uzyskać najczystsze krawędzie, zamrażaj lub schładzaj ciasto między arkuszami papieru woskowego, gdy robi się miękkie, i zamrażaj lub schładzaj wycięte ciasteczka przed ich pieczeniem.* Ciasteczka przechowywać w szczelnym pojemniku w pojedynczych warstwach, oddzielonych papierem woskowym, w chłodnym miejscu przez 5 dni.