Ciasteczka Linzer Malinowo-Migdałowe

Ciasteczka Linzer Malinowo-Migdałowe
Malinowo-migdałowe ciasteczka Linzer wymagają z grubsza 3 godziny od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 35 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30 i kosztuje 10 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka naturalnych migdałów, mielonego cynamonu, galaretki porzeczkowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasteczka Linzer Malinowo-Migdałowe, Linzer Augen (Linzer Eyes vel Linzer Tarts lub Linzer Cookies), oraz Malinowe Ciasteczka Linzer.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku. Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż migdały na małej blasze do pieczenia i piecz, aż pachnące ciasto i orzechy będą złote w środku (pokrój jeden otwarty). Wyłącz piekarnik. Ostudzić migdały całkowicie (można to przyspieszyć, wkładając je do zamrażarki na 10 do 15 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Orzechy zmielić z 1/2 szklanki mąki z przepisu na ciastko w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, a następnie przenieść do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
W pozostałej 1 1/2 szklanki mąki z przepisu ubić i ubić cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Postępuj zgodnie z resztą przepis ciasto maślane cukier Cookie, aby ciasto Linzer. Podziel ciasto na pół i owinąć każdą połowę papierem woskowym, kształtując każdą połowę w spłaszczony prostokąt, a następnie przechowywać każdą w zamykanej plastikowej torbie. Schłodzić ciasto do jędrności, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Ciasteczkami CukrowymiCiasto Z Ciasteczkami Cukrowymi
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Papier WoskowanyPapier Woskowany
6
Rozgrzej piekarnik ponownie do 177° ze stojakiem w środku. Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Podczas gdy piekarnik nagrzewa się, rozwałkuj 1 kawałek ciasta (pozostaw ciasto schłodzone) między dwoma dużymi arkuszami papieru woskowego o grubości 1/8 cala. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby rozwałkować, szybko schłodzić na blasze do pieczenia w zamrażarce lub schłodzić w lodówce do uzyskania jędrności.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
8
Oderwij górny arkusz papieru woskowego i wytnij jak najwięcej 3-calowych Ciasteczek za pomocą noża, jak to możliwe. Następnie wytnij 1-calowe otwory w środku połowy ciastek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
9
Przenieść ciasteczka, jak cięte, do wyłożonej blachy do pieczenia, układając je 1 cal od siebie. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby usunąć ciasteczka, szybko schłodzić ciasto w zamrażarce lub ponownie schłodzić w lodówce na blasze do pieczenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Zbieraj, przerzucaj i schładzaj resztki, aby utworzyć więcej ciasteczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
11
Zamrażać lub schłodzić wycięte ciasteczka na blasze do uzyskania jędrności przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Piec ciasteczka, jeden arkusz na raz, aż krawędzie są złote, 6 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Niech ciasteczka ostygną na arkuszu 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
14
Przenieś ciasteczka metalową szpatułką do stojaka, aby całkowicie ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
15
Powtórzyć z pozostałym kawałkiem ciasta. (Chłodne arkusze i użyj świeżego pergaminu do kolejnych partii.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
16
Na wszystkie okrągłe ciasteczka (bez dziurek) rozprowadzić około 1 łyżeczki dżemu. Lekko kurz pierścienie (ciastka z otworami) z cukrem cukierniczym za pomocą sitka z siatki drucianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Pliki CookiePliki Cookie
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
17
Ustaw pierścienie nad dżemem, aby utworzyć kanapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
1
* Aby uzyskać najczystsze krawędzie, zamrażaj lub schładzaj ciasto między arkuszami papieru woskowego, gdy robi się miękkie, i zamrażaj lub schładzaj wycięte ciasteczka przed ich pieczeniem.* Ciasteczka przechowywać w szczelnym pojemniku w pojedynczych warstwach, oddzielonych papierem woskowym, w chłodnym miejscu przez 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wyciąć CiasteczkaWyciąć Ciasteczka
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje30
Ocena Zdrowia1
Magazyn