Ciasteczka Linzer
Linzer Cookies to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu z wanilii, sok z cytryny, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Ten przepis od Allrecipes ma 78 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Linzer Augen (Linzer Eyes vel Linzer Tarts lub Linzer Cookies), Ciasteczka Linzer, oraz Ciasteczka Linzer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać; odstawić. W średniej misce, śmietany razem masło, brązowy cukier i cynamon, aż lekkie i puszyste. Ubić w skórce cytrynowej, jajku i wanilii.
Wymieszać w 1 szklance posiekanych migdałów, następnie wymieszać przesiane składniki. Naciśnij 2/3 ciasta na dno wysmarowanej lub pergaminu wyłożonej 8x8 cala patelni do pieczenia.
Rozwałkuj pozostałą część między dwoma kawałkami woskowanego papieru, na 8-calowy kwadrat. Przechowywać w lodówce wszystkie ciasta przez co najmniej 2 godziny.
Gdy ciasto się schładza, umieść morele w małym rondlu z wodą, aby przykryć. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez trzy minuty.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Z moreli odsączyć nadmiar płynu i wymieszać z konfiturami i sokiem z cytryny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozłóż nadzienie morelowe równomiernie na schłodzonej skórce, pozostawiając 1/4 cala granicy na krawędziach.
Pokrój schłodzony kwadrat ciasta na paski 1/2 cala.
Umieść paski nad wypełnieniem w kratownicy. Przyciąć krawędzie, aby dopasować i naciśnij krawędzie do granicy.
Wierzch posmarować białkiem jajka, a następnie posypać pozostałymi posiekanymi migdałami i gruboziarnistym cukrem.
Piec przez 15 do 20 minut w nagrzanym piekarniku, aż napełnienie będzie bąbelkowe, a skórka będzie złotobrązowa. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed cięciem na kwadraty.