Ciasteczka kruche lawendowe
Jeśli masz około 1 godziny i 40 minut do spędzenia w kuchni, ciasteczka lawendowe mogą być doskonałym przepisem na wegetariańskie dania laktoowowe, które warto wypróbować. Ten przepis jest dla 24 osób i kosztuje 22 centy za porcję. Ten deser ma 186 kalorii , 1 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka liści mięty, skórki cytrynowej, skrobi kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 8 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Ciasteczka różane z lawendą , morelowe clafouti z lawendą i pekanami oraz sos borówkowo-lawendowy i imbirowe lody w kubeczkach są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W średniej misce utrzyj masło, biały cukier i cukier puder, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodaj lawendę, miętę i skórkę cytrynową.
Wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą i sól; mieszaj w cieście, aż dobrze się połączą. Podziel ciasto na dwie kule, owiń folią spożywczą i spłaszcz do grubości około 1 cala. Schłodź w lodówce, aż stwardnieje, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na grubość 1/4 cala.
Wytnij kształty foremkami do ciastek. Pieczątki do ciastek również będą się dobrze na nich sprawdzać.
Umieścić na blachach do ciastek.
Piecz przez 18 do 20 minut w rozgrzanym piekarniku, aż ciasteczka zaczną brązowieć na brzegach. Ostudź przez kilka minut na blachach do pieczenia, a następnie przenieś na kratkę, aby całkowicie ostygły.