Ciasteczka kompostowe Momofuku
Jeśli 37 centów za porcję spada w Twoim budżecie, ciasteczka kompostowe Momofuku mogą być spektakularne Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 337 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jajka, brązowy cukier, soda oczyszczona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Przystosowane Ciasteczka Kompostowe Momofuku, Przepis na ciastko kompostowe Momofuku Milk Bar, oraz Kompostowe Pliki Cookie.
Instrukcje
W mikserze stojącym z mocowaniem wiosła, masło śmietankowe, cukry i syrop kukurydziany na średniej wysokości przez dwie do trzech minut, aż puszysty i bladożółty kolor. Zeskrobać po bokach łopatką.Na niższej prędkości, dodać jajka i wanilii do włączenia. Zwiększ prędkość mieszania do średniej-wysokiej i uruchom timer na 10 minut. W tym czasie granulki cukru całkowicie się rozpuszczą, mieszanina stanie się prawie bladobiała, a twoja kremowa mieszanka podwoi swój rozmiar.Gdy czas się skończy, na mniejszej prędkości dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Wymieszaj 45-60 sekund, aż ciasto się połączy i wszystkie resztki suchych składników zostaną włączone. Nie odchodź od miksera w tym czasie, bo ryzykujesz mieszanie ciasta. Zeskrobać boki miski mieszającej za pomocą szpatułki. Na tej samej niskiej prędkości, dodać hodgepodge ulubionych składników do pieczenia i mieszać przez 30-45 sekund, aż równomiernie wymieszać z ciasta.
Dodaj swoje ulubione przekąski na koniec, wiosłując ponownie na niskiej prędkości, aż zostaną po prostu włączone.Używając 6 oz. łyżka do lodów, porcja ciasta na pergamin wyłożony arkuszem.Owinąć zgrzebane ciasto ciasteczkowe szczelnie folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej jedną godzinę lub do 1 tygodnia. (Kładę folię na blasze do pieczenia i przyklejam całość do lodówki na godzinę.) Nie piecz ciastek w temperaturze pokojowej, bo nie utrzymają swojego kształtu.
Rozgrzej piekarnik do 400 F. zdejmij plastik z Ciasteczek i piecz od 9 do 11 minut. Podczas gdy w piekarniku, ciasteczka będą dmuchać, trzaskać i spread.At 9 minut, ciasteczka powinny być rumiane na brzegach i dopiero zaczynają brązowieć w kierunku środka. Pozostaw ciasteczka w piekarniku na dodatkowe minuty, jeśli te kolory nie pasują, a twoje ciasteczka nadal wydają się blade i ciasto na powierzchni.Schłodzić ciasteczka całkowicie na blasze przed przeniesieniem do płyty lub hermetycznego pojemnika lub puszki do przechowywania. W temperaturze pokojowej zatrzymają pięć dni.