Ciasteczka Klonowo-orzechowe z lukrem klonowym
Ciasteczka Klonowo-orzechowe z lukrem klonowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 42. Jedna porcja zawiera 94 kalorie, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz mleko, smak klonu, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Ciasteczka Klonowo-orzechowe z lukrem klonowym, Ciasteczka dyniowe z lukrem klonowym, oraz Przyprawione Ciasteczka Z Dyni Z Lukrem Klonowym.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. w 8-calowy kwadratowy patelni, piec pekan 6 do 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż jasnobrązowy.
Rozłóż orzechy na desce do krojenia; ostudzić 5 minut. Drobno posiekać.
W dużej misce, beat masło i brązowy cukier z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu, aż puszyste. Beat w 1/2 łyżeczka smaku klonu i jajko, aż dobrze wymieszane. Wymieszać z mąką i posiekanymi tostami pekan.
Kształt ciasta na 1-calowe kulki. Na nieprzetworzonych arkuszach ciasteczek umieść kulki w odległości 2 cali od siebie. Spłaszczyć w krzyżujący się wzór widelcem zanurzonym w granulowanym cukrze.
Piec 11 do 14 minut lub do momentu, gdy brzegi po prostu zaczną brązowieć. Cool 1 minuta; usuń z arkuszy cookie do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 10 minut.
W małej misce, wymieszać składniki lukru, aż będzie gładka; skropić ciasteczka.