Ciasteczka Kanapkowe Linzer
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj ciasteczka kanapkowe Linzer. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 166 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 26. Jeśli masz brązowy cukier, masło, krem z kamienia nazębnego i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Linzer Augen (Linzer Eyes vel Linzer Tarts lub Linzer Cookies), Ciasteczka Linzer Star Sandwich, oraz Linzer Heart Sandwich Cookies 2.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Rozłóż orzechy laskowe na płytkiej patelni do pieczenia.
Piec odkryte około 6 minut, mieszając od czasu do czasu. Rub orzechy w ręczniku kuchennym, aby usunąć luźne Skórki( niektóre skórki mogą nie zejść); ostudzić 5 do 10 minut. Wyłącz piekarnik.
W misie robota kuchennego z metalowym ostrzem umieść orzechy i 1/4 szklanki brązowego cukru . Przykryć; przetworzyć z około 10 impulsami włączania i wyłączania, po 2 do 3 sekund każdy, aż orzechy zostaną drobno zmielone, ale nie oleiste.
W małej misce wymieszać mąkę, śmietanę z kamienia nazębnego, sodę oczyszczoną, sól i cynamon; odstawić.
W dużej misce, beat masło i pozostałe 1/4 szklanki brązowego cukru z mikserem elektrycznym na średniej prędkości o 3 protokół lub do gładkiej.
Dodać mieszaninę orzechów; pokonać około 1 minutę lub do wymieszania. Ubić w jajku i wanilii. Łyżką wymieszać mieszaninę mąki około 1 minuty lub tylko do wymieszania. Kształt ciasta na 2 kulki; spłaszczyć każdą kulkę na dysku. Owiń oddzielnie w folię; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, aż firma.
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Wyjąć 1 krążek ciasta z lodówki. Na Dobrze posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto mąką do około 1/8 cala grubości.
Wytnij foremką do ciastek 2 1/2 cala w pożądanym kształcie. Na nieprzetworzonych arkuszach ciasteczek umieść wycięcia w odległości około 1 cala od siebie.
Rozwałkować i pokroić drugą połowę ciasta. Za pomocą 1-calowego kwadratowego lub okrągłego noża wytnij środek połowy ciastek. Przesuń centra ciasta i wyciąć więcej ciastek.
Piec 4 do 5 minut lub do momentu, aż krawędzie będą jasnobrązowe.
Usuń z arkuszy cookie do regału chłodzącego. Fajne około 10 minut.
Lekko posypać ciasteczkami cukrem pudrem z wycięciami środkowymi. Lub skropić lukrem z cukrem pudrem i posypać kolorowymi cukrami lub dekorami.
1 łyżeczkę dżemu malinowego rozprowadzić na dolnej stronie każdego całego ciastka. Na wierzch ciasteczko. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.