Ciasteczka i budyń śmietankowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciastek i budyniu śmietanowego. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka mleka, skrobi kukurydzianej, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Smakuj i opowiadaj czwartki-ciasteczka i ciastka z budyniem śmietankowym, Ciastka I Kremowy Placek Budyniowy, oraz Ciasteczkowy Budyń Śmietankowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 4 szklanki mleka w dużym rondlu na średnim ogniu, aż do gotowania na parze.
W dużej misce ubić cukier, skrobię kukurydzianą i 1/2 łyżeczki soli.
Ubij żółtka i pozostałą 1/2 szklanki mleka.
Połowę gorącego mleka ubić na gładką masę jajeczną, a następnie stopniowo ubić masę jajeczno-mleczną z powrotem do rondla. Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina się zagotuje. Nadal gotować, stale ubijając, aż zagęści się do konsystencji puddingu, 3 do 4 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z ekstraktem z wanilii.
Lekko ostudzić, kilka razy mieszając, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Umieść kawałek folii bezpośrednio na wierzchu budyniu i przechowywać w lodówce, aż całkowicie ostygnie i zgęstnieje, około 4 godzin.
Przed podaniem energicznie ubić budyń, aż będzie gładki i kremowy.
Włożyć ciasteczka do zamykanej plastikowej torby i lekko zmiażdżyć gładką stroną młotka do mięsa lub dnem miarki. Rezerwa 1/2 szklanki pokruszonych ciastek i wymieszać resztę do budyniu. Łyżka budyniu do sześciu do ośmiu pojedynczych filiżanek i top z zarezerwowanych zmiażdżone ciasteczka.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka bardzo dobrze komponują się z Cream Sherry, Maderą i Prosecco. Słodkie szampańskie Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciastek, słodką śmietankową sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do ciastek z orzechami. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "