Ciasteczka herbaciane z lukrem maślanym
Ciasteczka herbaciane z lukrem maślanym to wegetariański deser laktoowowy . Jedna porcja zawiera 208 kalorii , 3 g białka i 4 g tłuszczu . Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 33 osoby. Ten przepis z Taste of Home wymaga mleka, jajek, masła i maślanki. 504 osoby były zadowolone z wypróbowania tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular 0% , co jest możliwe do poprawienia. Wypróbuj ciasta waniliowe z kremem, łatwe i puszyste ciasta świąteczne , ciasta jabłkowo-maślane „pączki” z cynamonem i miodem oraz ciasto bananowo-czekoladowe z lukrem z masła orzechowego - bez glutenu, nabiału, soi, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Dodaj wanilię.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodawaj do ubitej masy na przemian z maślanką. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę lub do momentu, aż masa będzie łatwa do obróbki.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na grubość 1/4 cala.
Wytnij posypane mąką foremki do ciastek o średnicy 6,8 cm. Posypaną mąką szpatułką układaj ciasteczka w odstępach 2,5 cm na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 8-10 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.
Wyjąć na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
W dużej misce wymieszaj masło, cukier, wanilię i tyle mleka, aby uzyskać konsystencję nadającą się do smarowania.
W razie potrzeby dodaj barwnik spożywczy. Posmaruj ciasteczka lukrem; w razie potrzeby posyp kolorowym cukrem.